اجرای نما
بازسازی ، تغییر معماری داخلی و مدرن سازی خانه قدیمی
نمای ساختمان اولین بخشی از ساختمان است که به چشم می آید. بنابراین نحوه طراحی آن از اهمیت زیادی برخوردار است. اجرای نمای ساختمان را می توان یک پروژه مجزا به شمار آورد که متخصصین خود را می طلبد. مجموعه های زیادی در این زمینه در حال فعالیت هستند و بسته به نوع کاربری ساختمان، بهترین سبک نما را برای ساختمان انتخاب و پیاده سازی می کنند. اینکه اجرای نمای ساختمان به چه صورتی انجام می شود و شامل چه مراحلی است موضوع بحث ماست که در ادامه بیشتر در این خصوص صحبت می کنیم.
اجرای نما توسط استودیو مانا
نمای ساختمان علاوه بر جنبه زیبایی که دارد و جذابیتی که به یک ساختمان می بخشد، به نوعی در افزایش مقاومت سازه در برابر حوادثی همچون زمین لرزه نقش مهمی را ایفا می کند. در واقع اجرای نما بخشی از یک پروژه عظیم است که می بایست به درست ترین و استانداردترین حالت ممکن انجام شود تا بتوان گفت سازه مقاومت و استحکام موردنظر را دارد. هر ساختمانی کاربری خاص خود را داشته و از این رو اجرای نما برای آن می تواند متفاوت از دیگر ساختمان ها باشد.
خدمات دیگر استودیو مانا
ما انواع ساختمان اداری، تجاری، مسکونی و ویلایی داریم که نمای در نظر گرفته شده برای آن ها خاص خود آن هاست. اجرای نما دارای اصول و مراحلی است که قصد داریم به صورت دقیق و جزئی با این مراحل آشنا شویم. البته بایستی به این مورد دقت داشته باشید که مهم ترین اولویت در کار برای اطمینان از کیفیت اجرای نما، حضور تیمی متخصص، ماهر و باتجربه است.
مصالح موردنیاز برای اجرای نمای ساختمان
قبل از اینکه پروژه اجرای نمای ساختمان استارت بخورد، بایستی اقدامات لازم را برای سفت کاری ساختمان به طور کامل به اتمام رساند. هرچه سفت کاری ساختمان با استاندارد بالاتری انجام شود قطعا ورود به مرحله اجرای نما نیز باکیفیت بهتری انجام می شود. سفت کاری شامل مراحلی از قبیل؛ پی کنی ساختمان، پی ریزی، متصل کردن تیرها و ستون ها، عملیات دیوارچینی و در نهایت نصب سقف است. نمای ساختمان با استفاده از مصالح خاصی انجام می شود. البته استفاده از این مصالح به این بستگی دارد که نمای انتخاب شده شما از چه سبکی باشد.
عموما مصالحی که در این کار استفاده می شوند عبارتند از: شیشه، کامپوزیت، چوب، سنگ، سیمان و… متخصصان و طراحان معمار بسته به اینکه موقعیت جغرافیایی ساختمان و شرایط آب و هوایی آن به چه صورت است تصمیم می گیرند که از کدام یک از مصالح برای این کار استفاده کنند. تا اینجا با مصالح موردنیاز برای اجرای نمای ساختمان آشنا شدیم. البته جمع آوری و تهیه بهترین مصالح نمی تواند تضمین کننده این باشد که اجرای نمای شما به کامل ترین شکل ممکن عملیاتی شود.
این تنها مرحله ابتدایی کار است. بعد از انتخاب مصالح و متریالی مرغوب و درجه یک، می بایست جلسه ای با تیم طراح و سازنده تشکیل داده و در زمینه انتخاب بهترین سبک نما تبادل نظر کنید. در صورتی که تمامی فرایند و مراحل اجرای نما به طور اصولی و با دقت انجام شوند می توان این اطمینان را داشت که نمای موردنظرتان به نتیجه خواهد رسید.
مراحل اجرای نمای ساختمان
بعد از انتخاب تیم طراح و تهیه مصالح موردنیاز، حالا بایستی شروع به طراحی و اجرای نمای ساختمان کنید. در ادامه مراحل اجرای نمای ساختمان را مورد بررسی قرار می دهیم.
1- طراحی نمای ساختمان
طراحی نما اولین قدم پیش از عملیاتی کردن نمای ساختمان است. همانطور که برای دوخت یک لباس نیاز به یک طرح از قبل آماده شده دارید، برای اجرای نمای ساختمان هم می بایست به یک طرح منسجم و واحد برسید و سپس دست به اقدام بزنید. قطعا هرچه تخصص، خلاقیت و مهارت شما در طراحی نما بیشتر باشد و بتوانید آن را جذاب تر و خاص تر طراحی کنید، ساختمان، مخاطبین بیشتری را به خود جذب می کند و علاوه بر این ارزش اقتصادی آن نیز به مراتب افزایش خواهد یافت.
ابتکار عمل و توانایی انجام این کار تنها از عهده مهندسین معمار برخواهد آمد. در واقع این معماران ساختمان هستند که از دانش لازم برای طراحی نما برخوردارند. در طراحی نما عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند. مواردی همچون معماری شهر و معماری و مشخصات ساختمان می توانند روی طراحی آن تاثیرگذار باشند. همچنین هرچه هزینه بیشتری برای این کار در نظر بگیرید، خروجی کار جذاب تر و باکیفیت تر خواهد شد.
2- شاسی کشی یا زیرسازی ساختمان
زیرسازی همانطور که از نامش پیداست، ایجاد فضا و شرایطی مناسب برای عملیاتی کردن نمای ساختمان است. در واقع می بایست برای اتصال مصالح به ساختمان، بستر آن فراهم شود. این کار را با صاف کردن تمامی سطوح ساختمان انجام می دهند. در صورتی که مرحله زیرسازی به طور کامل و صحیح انجام نشود در نهایت اجرای نما نیز با مشکل مواجه خواهد شد. اینکه زیرسازی شما کاملا استاندارد انجام شود ارتباط مستقیمی با کیفیت مصالح استفاده شده دارد. هرچه مصالح شما مرغوب تر و مقاوم تر باشند، قطعا اجرای زیرسازی نیز با موفقیت بیشتری انجام می شود.
پروفیل یکی از مصالح کاربردی و مهم در مرحله زیرسازی است که البته تنوع زیادی دارد. در واقع بسته به اینکه مصالح شما آجر، شیشه، سنگ و…باشد، پروفیل مربوط به آن نیز متفاوت خواهد بود. اگر تمایل دارید زیرسازی کار شما با مقاومت بسیار بالا انجام شود، حتما از پروفیل هایی استفاده کنید که در آن ها مقاوم ترین آلیاژها به کار رفته باشند. آلیاژهایی که قابلیت ضدخوردگی، ضدزنگ زدگی و ضدپوسیدگی داشته باشند، عمر کار شما را افزایش می دهند.
3- اجرای نمای ساختمان
حال که بستر موردنیاز را کاملا صاف و آماده کرده اید، به آخرین مرحله یعنی اتصال مصالح به ساختمان و اجرای نمای ساختمان می رسیم. بسته به اینکه از چه مصالحی استفاده می کنید، اجرای نما متفاوت خواهد بود. همانطور که قبلا اشاره کردیم، سیمان، شیشه، چوب، بتن، کامپوزیت و… از مهم ترین متریال و مصالح برای اجرای نما هستند. برای نصب هرکدام از آن ها می بایست روش های مختلفی را به کار گیرید. از جمله روش های اتصال مصالح به ساختمان عبارتند از: استفاده از پیچ و مهره، استفاده از ملات، استفاده از آداپتور برای نصب شیشه و…
نکات مربوط به اجرای نمای ساختمان
نمای ساختمان نقش لباس ساختمان را ایفا می کند. به نوعی می توان آن را محافظ و نگهدارنده ساختمان محسوب کرد. بنابراین هرچه از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار باشد، ساختمان و سازه دوام و طول عمر بیشتری داشته و در برابر عوامل آسیب زا نیز دچار مشکل نخواهد شد. برای کسب بهترین نتیجه در اجرای نما بهتر است به نکات زیر دقت داشته باشید.
- برای اجرای نمای ساختمان سعی کنید حتما کار را به مجموعه های خبره و ماهر بسپارید. این مجموعه ها نسبت به کار تعهد و مسئولیت کامل داشته و از اهمال کاری پرهیز می کنند.
- قبل از شروع کار حتما جلساتی را با تیم طراح برگزار کنید و تمام جزئیات کار را بسنجید. این کار باعث شفاف تر شدن خواسته ها و انتظارات شده و همچنین مسیر را برای اجرای نما هموارتر می کند.
- کیفیت در کار را فدای هزینه نکنید. به دنبال مصالح ارزان قیمت نباشید. در صورت نامرغوب بودن مصالح، امکان ایجاد مشکل در حین کار افزایش خواهد یافت. در نتیجه به ناچار مجبور به صرف هزینه بیشتری برای جبران خسارات خواهید شد.
- سعی کنید در تمامی فرایند و مراحل اجرای نما یک ناظر بر کار نظارت داشته باشد. این نظارت می بایست همه جانبه و دقیق انجام شود. کوچک ترین اهمال کاری و بی توجهی در مراحل اجرای نما می تواند کل پروژه را با مشکل رو به رو کند.