بازسازی خانه

بازسازی ، تغییر معماری داخلی و مدرن سازی خانه قدیمی

بازسازی به اقداماتی گفته می شود که به منظور اعمال تغییراتی در ظاهر و مقاومت بناهای فرسوده صورت می گیرد. مهم ترین هدفی که در بازسازی دنبال می شود بالا بردن مقاومت بنا در برابر زلزله و همچنین زیباسازی ظاهر آن است. از آنجایی که هزینه بازسازی نسبت به ساخت کامل بنا هزینه های کمتری دارد، مورد استقبال زیادی قرار می گیرد. در ادمه به انواع بازسازی و مجوزهای مورد نیاز برای انجام آن صحبت می کنیم.

تفاوت بازسازی و نوسازی چیست؟

بازسازی و نوسازی دو کلمه ای هستند که در خیلی از مواقع به اشتباه به جای همدیگر استفاده می شوند. اما این دو واژه عملاً متفاوت از یکدیگرند.

در بازسازی، بنا از قبل وجود دارد اما قدیمی و کهنه شده  است. در بازسازی بنا را مرمت کرده و مشکلات، خرابی ها و فرسودگی های آن را برطرف می کنند. با انجام بازسازی، بنا از لحاظ استحکام نیز تقویت می شود و می توان تا سال ها از آن بنا استفاده کرد. نکته مهم در بازسازی بنا این است که بخش های اصلی ساختمان مثل ستون، دیوارها و موارد این چنینی سالم بوده و استحکام کافی داشته باشند.  اما نوسازی به معنی خراب کردن بنای قدیمی به صورت کامل و ساختن بنایی جدید است.

بازسازی خانه

نمونه کارهای بازسازی

برخی از نمونه کارهای بازسازی خانه ما را در گروه معماری مانا را مشاهده نمایید.

خدمات دیگر استودیو مانا

بازسازی نسبت به نوسازی هزینه کمتری داشته و در مدت زمانی کوتاه تری به اتمام می رسد و در ترکیب کلی بنا نیز دخالت زیادی نمی شود. فقط قسمت های از بنا مثل نمای آن تغییر می کند یا مثلاً اگر موزاییک های کف قدیمی باشد یا کهنه شده باشد، با پارکت، لمینت یا موزاییک های مدرن تر و زیباتر جایگزین و یا کف به طور کامل موکت می شود. دیوارها را هم می توان رنگ یا کاغذ دیواری کرد یا با آینه هایی پوشاند. می توان کابینت های آشپزخانه را عوض کرد، سنگ ها و کاشی های سرویس های بهداشتی را نیز جایگزین کرده و از شیرآلات جدید و مدرن تر برای سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده کرد، اگر درب و پنجره ها نیز خراب و کهنه شده بود، می توان آنها را تعمیر یا تعویض کرد و مواردی از این قبیل.

اهداف بازسازی

در کل بازسازی بنا با اهداف زیر انجام می شود:

  • بخشیدن ظاهری زیبا به ساختمان و یا مدرن کردن آن
  • تعویض یا بازسازی قسمت هایی از ساختمان
  • بهینه سازی فضاهای داخل و کاربردی تر کردن آنها
  • مقاوم سازی ساختمان
  • صرف هزینه کمتر
  • به اتمام رسیدن سریع تر کارهای ساختمان

انواع بازسازی

در طی بازسازی، ساختمان هم از لحاظ ساختاری و هم از لحاظ تزئینی بهبود می یاد.

بازسازی سازه ای (ساختاری)

در طی این بازسازی، تجهیزات مربوط به آب، گاز و آب نوسازی می شوند؛ مثلا ممکن است لوله ها به لحاظ فرسودگی تعویض شوند و یا لوله کشی با نقشه جدیدتری پیاده شود. همچنین ممکن است به دلیل نقشه قدیمی ساختمان، قسمت هایی باشد که استفاده خاصی ندارند که با بازسازی، آنها را به فضاهای کاملاَ کاربردی تقسیم می کنند. یعنی به نوعی نقشه داخلی ساختمان دستخوش تغییراتی می شود. در ابتدای کار بازسازی، به دیوارهای حائل دست نمی زنند، چون وزن سازه ها روی آنها سوار شده است.

علت بازسازی سازه ای چیست؟

از دلایلی که باعث می شوند یک ساختمان را بازسازی کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قدیمی و کهنه شدن ساختمان

با گذشت زمان ساختمان فرسوده شده و ممکن است مصالح به کار رفته در آن دچار فرسایش شده و مقاومت کافی در برابر زلزله نداشته باشد. به این ترتیب می توان با بازسازی و نوسازی کردن قسمت هایی از بنا باعث افزایش استحکام سازه شده و مقاومت ساختمان را افزایش داد.

نقشه نامناسب و کمبود فضاهای کاربردی

در ساختمان سازی در گذشته، به اندازه امروز حساسیت وجود نداشت و تا دلتان بخواهد فضاهای اضافی در خانه وجود داشت؛ درحالیکه می توان از تک تک آن فضاها استفاده بهینه کرد. به همین منظور باید یک نقشه درست برای خانه چیده شود.

افزایش قیمت ساختمان

امروزه با افزایش بسیار وحشتناک قیمت خانه و مصالح ساختمانی، خیلی از مالکان به جای خرید خانه جدید یا نوسازی آن، ترجیح می دهند آن را با هزینه کمتری بازسازی کنند.

بازسازی تزئینی

طی بازسازی تزئینی، قسمت هایی از ساختمان مثل کف، دیوارها، کابینت ها و نورپردازی تغییر داده می شود. بازسازی تزئینی امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ خیلی ها هستند که دکوراسیون خانه دلشان را زده و می خواهند دستی به سر و روی آن کشیده و تنوعی به آن بدهند یا خانه جدیدی خریده اند که فضای آن را دوست ندارند و می خواهند کل دکوراسیون را به دلخواه خود تغییر دهند. مهم ترین مزیت این نوع بازسازی، رسیدن به نتیجه دلخواه، در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه است.

گروه بازسازی از چه کسانی تشکیل شده است؟

ما در استودیو مانا گروه های بازسازی متخصصی داریم که هر یک از اعضای آن در کار خود خبره هستند. ما در این گروه یک طراح داخلی داریم که در اولین مرحله و قبل از دیگران به بررسی وضعیت موجود پرداخته و ایده های کلی ارائه می دهد. در مرحله بعد نوبت به مهندس معمار ما می رسد که اقدام به طراحی فضاها و تهیه نقشه بر اساس آنها می کند. در مرحله بعدی نیز مهندس سازه دست به کار می شود تا تخریب دیوارها، ساخت دیوارها و موارد جدید را زیر نظر داشته باشد. در نهایت طراح دکوراسیون داخلی نحوه چیدمان و زیباسازی فضاهای ایجاد شده را به عهده می گیرد. البته گاهی طراح داخلی می تواند طراحی دکوراسیون را نیز انجام دهد که ما در مجموعه خود طراحانی داخلی ای دارم که می توانند از عهده هر دو کار بربیایند.

مهندس برق و مهندس تأسیسات ساختمانی نیز از دیگر نفراتی هستند که در این گروه بازسازی استودیو جای دارند و تهیه تجهیزات مربوط به برق ساختمان، تأسیسات، سرمایشی-گرمایشی و موارد  این چنینی را به عهده دارند. اگر هم قرار است در ساختمان یک روف گاردن یا کلا یک فضای سبز در بخش تراس، حیاط و … ایجاد شود، مهندس فضای سبز ما دست به کار می شود.  ما در این گروه سرپرست کارگران و سرپرست تیم اجرایی نیز داریم. علاوه بر اینها، یک تیم پشتیبانی هم داریم که وظیفه آن خرید تجهیزات و مصالح مورد نیاز، تأسیسات ساختمانی و موارد این چنینی است.

قوانین بازسازی ساختمان چیست؟

تمام پروژه های ساختمانی، اعم از نوسازی و بازسازی، باید در حوزه قوانینی باشد که از سوی سازمان ها و همچنین نهادهای مربوط به ساخت و ساز مثل شهرداری و سازمان نظام مهندسی تعیین می شود. طبق این قوانین، برای تغییرات جزئی در قسمت داخلی ساختمان یا نما، نیازی به مجوز نیست. اما مورد تغییرات مربوط به سازه ها و بنای اصلی ساختمان مثل تغییرات در دیوارها، راه پله ها، پارکینگ و … حتماَ نیاز به مجوز شهرداری دارد که ما در این زمینه راهنمایی لازم را به شما خواهیم ارائه خواهیم داد.